divendres, 22 de maig del 2009

[P] Gabriel Ferrater, 'in memoriam'

¬¬¬¬¬

Gabriel Ferrater, 'in memoriam' (Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 2001) aplega nombroses aportacions sobre Ferrater, derivades del simposi que li van dedicar el 20 i el 21 de maig de 1997. El llibre, editat per Dolors Oller i Jaume Subirana, comença amb una conferència del mateix Ferrater, pronunciada en dues sessions i inèdita fins a aquell moment (si bé s'havia reproduït durant el simposi la cinta en què es conservava), i aquest va ser el motiu de la seva inclusió a la llista de llibres de Ferrater d'aquest blog.
  • La Càtedra Màrius Torres ha publicat l'àudio (46:51) de la segona de tres conferències dedicades al Nabí, de Josep Carner, dins d'un cicle dels anys 1965-6 (en el qual hi ha les conferències sobre Carles Riba). La primera va cobrir els quatre primers cants; els dos darrers, la tercera. Hi explica, entre altres coses, la falta de psicologia del personatge, en contrast amb la tradició literària dels segles XIX i XX, i esmenta l'article de L. C. Knights "How many children had Lady Macbeth?", un assaig dels anys 30, encara fresc, amb una gran punta satírica contra els excessos psicologistes.
De la resta del llibre, molt notable, me n'aniré ocupant, ponència a ponència, com a bibliografia.

La conferència va ser inclosa, i és fàcil de trobar, al llibre titulat Curs de literatura catalana contemporània, de Gabriel Ferrater, a cura de Jordi Cornudella.

L'edició de Nabí de l'any 1941, impresa a Buenos Aires

Apunt revisat el 20 d'octubre de 2020
--

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Comparteix Un fres de móres negres

Creative Commons License
Un fres de móres negres es publica
sota una llicència Creative Commons 2.5

Add to Technorati Favorites