divendres, 22 de maig del 2009

Bonet1994

¬¬¬¬¬

Bonet, Laureano. El jardín quebrado: La Escuela de Barcelona y la cultura del medio siglo. Barcelona: Península, 1994.


Conté un capítol titulat "Gabriel Ferrater y José María de Martín, Un cuerpo o dos, 1951: la novela policíaca como conocimiento y reflexión estético". Llegeixo de pressa la resta de capítols.

Hauria de comprar Un cuerpo o dos i tornar-ne a llegir l'estudi introductori. De Bonet, hi ha altres articles sobre Ferrater: a la revista Ínsula 501; Scriptura 6-7 (any 1991, de l'Estudi General de Lleida); Abalorio 17-18 (sobre una altra novel·la inèdita). Evidentment, cal rellegir el seu llibre Gabriel Ferrater entre el arte y la literatura: Historia de una aventura juvenil.

Sé ara que Un cuerpo o dos es va escriure per a un premi, en una època que Ferrater traduïa novel·la policíaca. Jugava als escacs, diu Bonet.

Sacristán va escriure un llibre sobre Goethe, després inclòs en un llibre titulat Lecturas. N'alabava el realisme --pot haver picat Ferrater a escriure "La mala missió"?

El que és clar és que Gabriel Ferrater defensa la felicitat davant la negror d'aquelles dècades. És significatiu el títol Da nuces pueris: Gabriel Ferrater ens dóna nous.

--

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Comparteix Un fres de móres negres

Creative Commons License
Un fres de móres negres es publica
sota una llicència Creative Commons 2.5

Add to Technorati Favorites