dimecres, 31 d’octubre del 2012

Mallafrè1974

¬¬¬¬¬

Mallfarè, Joaquim. "Apropament, ni que sigui provisional, a un esbós de biografia de l'agònic Homo Poeticus Gabriel Ferrater". Revista del Centre de Lectura de Reus, núm. 257, abril de 1974), pàg. 10-11

L'article es va incloure en el monogràfic dedicat a Gabriel Ferrater per la Revista del Centre de Lectura de Reus. Devia constituir en aquell moment una novetat notable. Seguint un fil biogràfic sintètic i a la vegada substanciós, Mallafrè exposa breument els precedents familiars; destaca la solitud dels dos germans, al Mas Picarany, allunyats dels companys, enmig del camp i les lectures; apunta detalls biogràfics, algun de mític; explica el suïcidi del pare, el 1951 --que Gabriel Ferrater mai va evocar en els seus textos--; repassa els diferents interessos de Ferrater i vicissituds personals:

"Aquestes provatures, la curiositat universal i la insatisfacció de la feina feta en un moment determinat amb la consegüent ruptura sense concessions, fruit d'una crítica severa amb ell mateix, d'una ironia intel·ligent envers la seva pròpia producció --potser llevat dels seus versos-- són constants a la seva vida. No era indulgent amb els altres perquè començava no sent-ho amb ell mateix. No perdonava l'estupidesa." (pàg. 10)

--
 

Comparteix Un fres de móres negres

Creative Commons License
Un fres de móres negres es publica
sota una llicència Creative Commons 2.5

Add to Technorati Favorites